In memoriam Chris de Koster

Helaas heeft ons het nieuws bereikt dat prof. dr. Chris de Koster na een lang ziekbed de strijd helaas heeft verloren. Met het overlijden van Chris verliezen we buiten een fantastisch persoon ook voor de massaspectrometrische gemeenschap één van de Nederlandse experts op het gebied van biomacromoleculen en MS. We zullen warme herinneringen houden aan Chris zijn bijdrages, zowel wetenschappelijk als sociaal tijdens de diverse NVMS bijeenkomsten. Namens het bestuur en de leden van de NVMS wensen wij familie, vrienden en collega’s heel veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

Picture1

Geplaatst in Uncategorized

Najaarsbijeenkomst 2019

De najaarsbijeenkomst wordt ditmaal gehouden op donderdag 17 oktober bij het LUMC in Leiden. Binnenkort maken wij het programma bekend, en openen we de registratie. Tot ziens in Leiden!

Geplaatst in Uncategorized

FTICR MS Summer School

De First EU FTICR MS Advanced User School vindt plaats in Lissabon op 14-18 april. Kijk hier voor gedetailleerde informatie. Opgeven kan middels het registratieformulier.

lissabon

Geplaatst in Uncategorized

Registratie Rolduc2019 geopend!

Het vierde NVMS-BSMS Massaspectrometrie Congres wordt gehouden van 31 maart tot en met 2 april 2019. Ook dit keer vindt het congres plaats in de abdij van Rolduc in Kerkrade. Voor meer informatie en registratie kunt u terecht op de Rolduc2019 website. Overnachtingen zijn niet inbegrepen. Tijdens het congres kunt u gebruikmaken van speciale tarieven in het abdij-hotel. Stuur hiervoor een email met uw informatie naar info@rolduc.com onder vermelding van NVMS2019.

Geplaatst in Uncategorized

Najaarsbijeenkomst 2018

De najaarsbijeenkomst van 15 november in het O|2 gebouw van de Vrije Universiteit is door een kleine honderd leden bezocht. De zeven lezingen, waaronder twee van de NVMS conference fund winnaars Florian Barré en Gerda Vreeker, waren gewijd aan bioanalyse met een hoofdrol voor analyse van geglycolyseerde eiwitten. Een labtour, algemene ledenvergadering en afsluitende borrel completeerden het programma. De NVMS dankt de VUMC voor de prima organisatie!

o2

Geplaatst in Uncategorized

IMSC2022 in Maastricht

Tijdens IMSC2018 in Florence is door de IMSF affiliates vergadering Maastricht verkozen tot lokatie voor IMSC2022. De NVMS heeft samen met Ron Heeren en Albert Heck het bid verzorgd, en dit bleek overtuigend genoeg om Warschau en Manchester te verslaan. Wij willen graag iedereen bedanken die ons bid heeft gesteund en hopen veel van onze leden te kunnen begroeten in Maastricht!

Slide 4bij3

Geplaatst in Uncategorized

Voorjaarsbijeenkomst bij KWR

Op 12 april werd de NVMS voorjaarbijeenkomst georganiseerd bij KWR in Nieuwegein. Deze bijeenkomst werd bezocht door meer dan 90 leden. Het thema was kleine moleculen en structuuropheldering – een zeer relevant onderwerp voor KWR, waar massaspectrometrie wordt toegepast om onbekende stoffen in water te identificeren. Als voorbeeld kan Pyrazole worden genoemd, maar ook andere verontreinigingen zijn geïdentificeerd dankzij MS. Deelnemers en sprekers hadden zeer verschillende achtergronden, zoals bijvoorbeeld academisch, (farmaceutische) industrie, universitair-medische centra, MS fabrikanten en research instituten (RIKILT, NFI). Alle sprekers bedienen zich van massaspectrometrie om verschillende vragen te beantwoorden, zoals het karakteriseren van onzuiverheden in ingrediënten voor geneesmiddelen, het analyseren van bio-actieve stoffen in huisstof of de metabolieten van geneesmiddelen, en het ophelderen van reactiepaden in biomedische research en diagnostiek. Naast de interessante presentaties was er voldoende tijd gelaten voor netwerken. Daarnaast was er een rondleiding georganiseerd in het prachtige KWR gebouw, met speciale aandacht voor de chemische laboratoria en alle MS apparatuur. De NVMS dankt KWR van harte voor de getoonde gastvrijheid en hoopt allen weer terug te zien tijdens de najaarsbijeenkomst.

VJB2018

Geplaatst in Uncategorized

Najaarsbijeenkomst bij DSM een succes!

De najaarsbijeenkomst is goed bezocht totaal een kleine 100 mensen die interesse toonden in het onderwerp massaspectrometrie in de industrie. Met sprekers uit diverse bedrijven (DSM, Danone, Shell, Synton, Unilever en Johnson & Johnson) zijn een diverse range van technieken en toepassingen de revue gepasseerd. Buiten de lezingen was er voldoende tijd om met elkaar te netwerken en de fantastische DSM lab faciliteiten te bezichtigen. We hopen voor de voorjaarsbijeenkomst weer een inspirerende omgeving en interessant onderwerp te hebben, hou hiervoor de website in de gaten.

P1200267

Geplaatst in Uncategorized

Spinoza Prizes for Albert Heck and Alexander van Oudenaarden

Albert Heck and Alexander van Oudenaarden of Utrecht University have both received a Spinoza Prize from the Netherlands Organisation for Scientific Research (NWO), which is the highest academic award in the Netherlands. Heck and Van Oudenaarden are seen across the world as pioneers in biomolecular research, in which both of them have specialised. They collaborate in this field within Utrecht University’s Life Sciences research theme.

Each scientist will receive €2.5 million. The researchers are free to choose the research they wish to spend this money on. Research funding party NWO awards this ‘Nobel Prize of the Low Countries’ every year to no more than four researchers who belong to the very best in their field from an international perspective.

ALBERT HECK – PROTEINS AND THE ROLE THEY PLAY IN OUR CELLS

Albert Heck is compiling an overview of all of the proteins found in the human body. He also provides insight into the role that proteins play in our cells. This has led to entirely new insights for research into disease and health, offering opportunities to develop new and better medication.

As a pioneer, Heck has made a major contribution to the global breakthrough in the field of proteomics, and has also forged bonds with other specialisms. His unique expertise in the technological development of mass spectrometry combined with the large-scale protein study make him an internationally much-sought-after collaboration partner. The techniques he has developed are used in biomedical laboratories throughout the world.

 

source: https://www.uu.nl/en/news/spinoza-prizes-for-albert-heck-and-alexander-van-oudenaarden

Geplaatst in Uncategorized

Conference Grant Ourcon V

De NVMS heeft besloten om voor het OurCon V congres een conference grant aan te bieden aan 4 PhD studenten in Nederland.

Het OurCon congres wordt dit jaar georganiseerd in Doorn (Nederland) en zal plaatsvinden van 25 t/m 28 september 2017. Het Ourcon congres heeft een focus op massa spectrometrische imaging (MSI) en is interessant voor zowel voor academia als industrie. De deelnemers variëren van fundamentele onderzoekers, klinische onderzoekers, pathologen tot aan farmacologen. Het programma omvat alle aspecten van MSI van instrument en methode ontwikkeling tot aan de brede toepasbaarheid in de praktijk. Het doel van dit jaar is een sterke focus op deelname van jonge onderzoekers en de richting medische toepassingen. Voor meer informatie zie ook de website https://ourcon.org/ourconV/.

De NVMS PhD conference grant dekt de registratie en accommodatie kosten tot een maximum van 300 euro. Om kans te maken op deze grant dien je een motivatie brief te schrijven waarin je duidelijk verwoord wat je academische achtergrond is, motivatie waarom je wilt deelnemen, interesse gebieden en een aanbevelingsbrief. Dit dien je te versturen aan info@nvms.nl met als onderwerp NVMS grant (zie ook de OurCon website https://ourcon.org/ourconV/). De deadline voor deelname is 25 juni en resultaten zullen daarna zo spoedig mogelijk worden gecommuniceerd.

Geplaatst in Uncategorized
Taal / Language
Follow Us
facebooktwitterlinkedin